Fakta om verksamheten

Den snabba digitaliseringen, som snart sagt kräver att allt nu ska ske via internet, ställer bland andra många seniorer utanför samhället. Den skapar ett digitalt utanförskap som inte är acceptabelt. Men utvecklingen mot ett allt mer digitaliserat samhälle kan inte stoppas.

SeniorNet Helsingborg erbjuder därför sina medlemmar en möjlighet att genom kurser och andra aktiviteter överbrygga detta hinder.  Liksom våra medlemmar är våra handledare 55+. De är väl medvetna om att det där med IT inte är så lätt alla gånger. Och ju äldre man blir, desto svårare tycks det bli. Barn och barnbarn är många gånger väldigt duktiga på datorer, smarta telefoner och surfplattor, men de har inte alltid förmågan att förmedla sina kunskaper till oss äldre. Våra handledare vet av egen erfarenhet detta och de har dessutom ett helt annat tålamod än yngre personer.

En av stöttepelarna i verksamheten är våra kurser, som du läser om här: Om våra kurser.Vår moderna, välutrustade kurslokal Larmvägen 4 C. Även under kursen krävs lite återhämtning (arkivbild)

 

På grund av covid-19 pandemin har vi fått anpassa våra aktiviteter, för ytterligare information klicka på respektive rubrik.

Öppet hus för icke medlemmar

Om du vill veta mer om föreningen eller förkovra dig inom det digitala är du välkommen till nya Öppet Hur i vår föreningslokal på Larmvägen 8A.

Vi har öppet onsdagar i udda veckor mellan 10.00 och 12.00.

 

IT support på distans

Våra medlemmar välkomna för att få hjälp och råd kring enkla tekniska problem med sin dator, surfplatta eller smarta telefon. Med hänsyn till rådande läge sker detta på distans. 


Vår föreningslokal Larmvägen 8A (arkivbild)
 

Varje vår och höst har vi flera medlemsmöten, med information om aktuella och intressanta ämnen, främst om IT.'

Medlemsmöte på Träffpunkt Ringstorp (arkivbild).

Kom med som medlem du som känner dig digitalt utanför. 

Vill du bli medlem? Läs mer här: Att vara medlem och Medlemsanmälan